Sarbatori legale: zile libere pentru angajati

Codul Muncii reglementează prin intermediul articolului 139 zilele libere pe care salariații români le au pe parcursul unui an (așa-numitele sărbători legale).

Acestea sunt:

Art. 139. Enumerarea sarbatorilor legale in care nu se lucreaza
(1) Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:
– 1 si 2 ianuarie;
– prima si a doua zi de Pasti;
– 1 mai;
– prima si a doua zi de Rusalii;
– Adormirea Maicii Domnului;
– 30 noiembrie – Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei;
– 1 decembrie;
– prima si a doua zi de Craciun;
– doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.
(2) Acordarea zilelor libere se face de catre angajator.

Acestea sunt, așadar, fie sărbători laice, cu semnificație importantă pentru stat (cum este Ziua Națională a României sau data de 1 Mai) fie religioase (Paști, Crăciun, etc.). Zilele libere au dată fixă (aceeași în fiecare an), cu excepția celor de Paști și Rusalii, sărbători care au loc în date variabile.

Cei care aparțin unor alte culte religioase decât cel creștin pot să se bucure de câte 2 zile libere pentru trei sărbători importante declarate de respectivele culte.

În cazul în care locul de muncă al salariatului nu permite, datorită activității specifice, ca activitatea să fie întreruptă, Codul Muncii a prevăzut la articolul 142 că, cei în cauză vor primi în următoarele 30 de zile o zi liberă la schimb. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci se va acorda un spor pentru respectiva zi care nu poate fi mai mic de 100% (Codul Muncii obligă în acest caz ca angajatorul să plătească (cel puțin) dublu pentru ziua respectivă).

Conținutul articolului 142:

Art. 142. Compensarea muncii în zilele de sarbatoare
(1) Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
(2) In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Alte zile libere pot să fie desemnate prin contractul colectiv de muncă.

Întrucât România încă se află la coada clasamentului în Europa în ce privește zilele declarate libere prin lege, s-ar putea ca în următorii ani să mai existe și alte zile care se vor adăuga listei de mai sus. În prezent se află o propunere pentru ca și cea de-a treia zi de Paști să fie declarată zi liberă.

O altă zi care ar putea deveni liberă este 24 Ianuarie, care a fost recunoscută oficial drept zi de sărbătoare națională – o zi în care autoritățile centrale și locale pot organiza sau sprijini manifestări culturale sau artistice pentru a celebra Unirea Principatelor Române. Totuși, prin respectiva lege nu s-a modificat și Art. 139 din Codul Muncii, astfel că până în acest moment ea nu este și o sărbătoare legală care să permită angajaților să aibă liber.

Click AICI daca doriti sa cititi mai multe despre Dreptul Muncii!

Sarbatori legale: zile libere pentru angajati
5 (100%) 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *