Tanar cercetat de politie dupa ce a postat pe Facebook poze cu arma de vanatoare in mana

Despre faptul că acţiunile noastre care sunt imortalizate sau propagate cu ajutorul reţelei de socializare Facebook pot avea consecinţe juridice am scris aici. Deasemenea, despre similaritudinile dintre faptele săvârşite în online şi cele săvârşite în “realitate” se poate citi în articolul despre libertatea de exprimare.

Acestea fiind spuse, nu e de mirare faptul că la Orșova poliția a început cercetarea față de un tânăr care a adăugat pe Facebook poze în care ține în mână o armă de vânătoare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți a declarat următoarele:

În urma monitorizării reţelelor de socializare, au fost identificate fotografii în care apare persoana respectivă. Poliţiştii Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat şi au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, persoana respectivă apărând în fotografii cu o armă de vânătoare în mână”

Poza în cauză poate fi observată mai jos, prin intermediul unei capturi oferite de către Mediafax.

FOTO: Mediafax

FOTO: Mediafax

Persoana respectivă se pare că deține un permis de port armă, însă aceasta trebuie să fie neletală. Ori armă din poză ar fi letală.

Conform declarației celui în cauză, acesta se apără spunând că arma pe care o ține în mână este o machetă, nefiind vorba de o armă reală. Dacă este sau nu o machetă se va stabili în urma anchetei. Cert este însă că rețele de socializare sunt monitorizate de către polițiști, ori cel puțin aceștia se sesizează în cazul unor denunțuri de acest gen.

 

Tanar cercetat de politie dupa ce a postat pe Facebook poze cu arma de vanatoare in mana
5 (100%) 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *