Sinteza condamnari DNA pentru iulie si august

Directia Nationala Anticoruptie este una din institutiile cele mai apreciate din justitie, atat pe plan intern cat si pe plan extern (dinspre aliatii din UE sau dinspre Statele Unite ale Americii).

Printre obiectivele acestui site se numara si promovarea reusitelor justitiei romanesti, chinuita atata timp de neincrederea populatiei, data fiind reputatia cu care a pornit la drum dupa revolutia din 1989. In subsidiar este si dorinta de a arata oamenilor de unde se pot informa singuri, foarte usor, prin intermediul internetului. Este foarte transparent pentru cetatean sa citeasca in timp real comunicatele de presa date de DNA pe site-ul propriu cu privire la condamnari sau inceperile urmaririlor penale fata de coruptii tarii.

Periodic se face si o sinteza a tuturor hotararilor de condamnare date in luna anterioara. In prezent suntem in situatia de a avea o sinteza pe perioada verii, cand instantele sunt in vacanta judecatoreasca (procesele sunt in principal amanate pe toamna, judecandu-se doar cauzele in care se impune celeritatea).

Astfel, in perioada iulie – august:

în dosare de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive un număr total de 17 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 227 de inculpați, între care:
– 1 preşedinte fondator al unui partid politic, 1 fost senator, 1 subprefect, 1 judecător, 2 avocaţi, 3 primari din care unul de municipiu, 1 viceprimar, 1 inspector şef I.S.U., 2 directori C.F.R. Marfă, la pedepse cuprinse între 10 ani închisoare și amenda penală 20.000 lei.

 

—————————————————-

Ti-a fost de ajutor articolul? Poti sustine ConsilierJuridic.com printr-o donatie apasand butonul de mai jos:

Sinteza condamnari DNA pentru iulie si august
5 (100%) 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *