Paypal nu mai functioneaza in Grecia

Pe lista de probleme a celor din Grecia se mai adauga inca una, ce-i drept, cu aplicare mai restrasa: persoanele care plateau/incasau bani online prin intermediul Paypal.

Procesatorul de plati online Paypal, liderul la nivel mondial, a anuntat astazi ca, din cauza controlului capitalurilor impuse de guvernul grec, Paypal nu va mai putea fi alimentat cu fonduri din bancile din Grecia. Asta priveste atat alimentarea propriu-zisa, cat si tranzactiile prin intermediul Paypal, atunci cand ele sunt “sustinute” dintr-un cont al vreunei banci grecesti sau de pe un card.

Romanii care pot fi afectati de aceasta masura sunt cei care ofera bunuri sau servicii (in general servicii IT oferite de freelanceri) unor cetateni greci sau altor persoane din Grecia, si care sunt platiti prin intermediul Paypal. Cata vreme beneficiarii nu isi vor putea incarca contul Paypal, nu vor putea efectua mai departe nici plati.

Guvernul grec a luat decizia sa inchida bancile pana cel putin dupa referendumul de acceptare a planurilor de austeritate, perioada in care nu pot fi retrasi din conturi mai mult de 60 de Euro pe zi. Masura aceasta sta, indirect, si la baza faptului ca Paypal a devenit inutilizabil din Grecia.

Folosirea Paypal in conditii optime va reveni la normal, teoretic, odata cu anularea restrictiilor din partea guvernului grec cu privire la modul de functionare al bancilor elene. Un prim indiciu cu privire la aceasta data va fi dat la referendumul de Duminica.

Paypal nu mai functioneaza in Grecia
5 (100%) 3 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *