Modificari aduse examenului auto in ce priveste sala (proba teoretica)

unnamedExamenul auto, cel prin care se dobandeste permisul de conducere, a suferit o serie de modificari incepand cu data de 5 Octombrie, cand a intrat in vigoare un ordin al Ministrului de Interne care modifica ordinul dat in 2010.

Astfel ca, in urma acestei modificari, cel care a luat examenul teoretic (cunoscut generic ca fiind “sala”) nu va mai trebui sa redea acest examen nici in eventualitatea in care va cadea la proba practica (orasul). Practic, odata sala luata, candidatul va ramane cu acest examen, indiferent de cate ori va urma sa sustina traseul. Exista totusi o conditie: sa nu se intinda pe mai mult de un an toata aceasta situatie.

O alta modificare va fi aceea ca, acele persoane care vor cadea la traseu, vor fi obligate sa efectueze inca 6 ore suplimentare de condus pentru a se putea inscrie din nou pentru sustinerea din nou a traseului. Proba practica se poate relua dupa ce trec 15 zile de la data la care candidatul a cazut-o initial.

In prezent, indiferent la care proba cadea candidatul, el era nevoit sa o ia de la zero, incepand cu proba teoretica.

Proba practică se sustine dupa cum urmeaza:

  • numai in poligon, pentru autovehiculele din categoria AM,
  • in poligon ai traseu, pentru autovehiculele din categoriile A1, A2 si A,
  • numai in traseu, pentru autovehiculele din categoriile B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb si Tv.

Cei care opteaza pentru obtinerea permisului de conducere la categoriile A1, A2 si A vor avea parte si de alte modificari. Ei vor trebui sa se prezinte in poligon chiar in ziua in care au luat sala. La susţinerea probei practice in traseu pentru aceste categorii, candidatul va conduce insotit, pe acelasi vehicul, de un instructor din cadrul unitatii autorizate. Examinatorul supravegheaza candidatul dintr-un autovehicul apartinand unitatii autorizate si condus de un angajat din cadrul acesteia, iar comunicarea dintre examinator si candidat serealizeaza prin intermediul mijloacelor tehnice de radiocomunicatii.

Pentru cei care doresc sa se pregateasca teoretic pentru acest examen, le punem la dispoztie actualizat la zi Codul Rutier. Ori acesta poate fi achizitionat dand click AICI.

Mult succes candidatilor!

Modificari aduse examenului auto in ce priveste sala (proba teoretica)
5 (100%) 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *