Un deputat a votat impotriva propriei propuneri de modificare a Codului Penal

Noutati si propuneri legislative »

De la intrarea in vigoare a Noului Cod Penal nu putine au fost propunerile nastrusnice ale parlamentarilor romani, care au incercat astfel sa amelioreze efectele acestuia. Pana in prezent niciuna nu a avut succes, desi unele dintre ele inca zac in sertarele Parlamentului, nefiind respinse definitiv momentan.

Ultima din aceste propuneri a fost initiata de catre deputatul PSD Marius Manolache si viza restrangerea posibilitatii completului de 5 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa pronunte in calea de atac hotarari mai severe decat cele date in prima instanta tot de Inalta Curte fata de un inculpat.

Conform legii, Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca in prima instanta, printre altii, pe deputatii si ministrii tarii, iar completul de 5 judeca calea de atac impotriva acestor sentinte.

Manolache deputat PSD

Sursa foto: Agerpres

Practic prin intrarea in vigoare a unui astfel de amendament, o solutie de achitare data de Inalta Curte de Casatie si Justitie in prima instanta nu mai putea fi intoarsa impotriva inculpatului in nicio situatie, inechitatea fiind vadita in raport cu restul cetatenilor care sunt judecati la curtile inferioare pentru ca nu au calitatea de demnitar al statului roman.

Proiectul de modificare nu a primit nici avizul Guvernului, nici pe cel al Comisiei Juridice.

Ajungand in plen la vot, proiectul a fost astazi respins. Lucrul cu adevarat caraghios este faptul ca initiatorul sau, deputatul Manoache, a votat impotriva propriului proiect atat in cadrul Comisiei Juridice cat si in cadrul votului de astazi din plen.

Voteaza articol

Articole conexe sau asemanatoare:

Nu am gasit nimic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *